This hot and humid summer has given me a record crop of tomatoes. I decided to cook Hungarian Lecsó on stock and freeze. There are a dime a dozen of Lecsó recipes, the main ingredients are sweet pepper (paprika), tomatos and onions, everything else is optional. Since I could also harvest lots of zucchini, they are also in the pot, as well as bacon (skip to get it vegan) and garlic. Seasoned with pepper powder, salt, hot pepper and fresh basil. Lecsó is incredibly versatile, serving as an accompaniment to meat dishes, as a sauce for pasta or to flavor rice. This time I used glasses to freeze the dish. If the glasses are filled only 2/3, it works supposedly very good. And so far none is broke.
August 28, 2016
Lecsó - Letscho
This hot and humid summer has given me a record crop of tomatoes. I decided to cook Hungarian Lecsó on stock and freeze. There are a dime a dozen of Lecsó recipes, the main ingredients are sweet pepper (paprika), tomatos and onions, everything else is optional. Since I could also harvest lots of zucchini, they are also in the pot, as well as bacon (skip to get it vegan) and garlic. Seasoned with pepper powder, salt, hot pepper and fresh basil. Lecsó is incredibly versatile, serving as an accompaniment to meat dishes, as a sauce for pasta or to flavor rice. This time I used glasses to freeze the dish. If the glasses are filled only 2/3, it works supposedly very good. And so far none is broke.
6 comments:
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Liebe Petra,
ReplyDeleteich LIEBE Letscho! Allerdings mach ich es nur mit roten oder gelben Paprika, auf keinen Fall Grüne, die stossen mir immer so arg auf ;O)
Hmmm, jetzt hab ich direkt Lust, das auch wieder mal zu machen!
Ich wünsche Dir, wenn auch mit Verspätung, eine wunderschöne neue Woche!
♥ Allerliebste Grüße , Claudia ♥
Danke für den Tipp! Du hast recht, nicht jeder verträgt grünen Paprika. Und im Original wird Ungarisches Letscho auch mit gelben Paprika gemacht.
DeleteLG Petra
Your sauce sounds amazing! Someday I would like to try growing tomatoes. Enjoy. :)
ReplyDeleteGrowing tomatos also works when planting them in pots. So there is always a little space for a tomato pot :)
Deletewir lieben letscho - leider reicht unsere ernte dafür nicht. aber einfrieren würde ich´s nicht sondern einwecken - wir essen nichts tiefgekühltes aus gesundheitsgründen......
ReplyDeletexxxx
Einwecken interessiert mich auch sehr, nur muss ich mich darüber noch genauer informieren, wie man das richtig macht.
DeleteLG Petra