Monatsrückblick für September:
- Ich habe Brötchen gebacken. Ich glaube zum 1. Mal oder zum 1. Mal gelungen. Brot backe ich ja schon lange. Aber genauso wie ich lieber Kuchen statt Kekse backe, ist es mir auch lieber ein Stück Brot zu backen, als an vielen kleinen Stücken herum zu basteln. Aber es hat geklappt und sie waren total lecker, wird aber trotzdem nur zu besonderen Anlässen gemacht werden. Dauert mir zu lange und ist zu klebrig.
- Und der neue Foodtrend ist auch an mir nicht vorbei gegangen. Reispapier Wraps. Ist so lecker und was die Fülle angeht, so vielseitig. 👍 von der ganzen Familie.
- Gerade rechtzeitig zum Herbst und dem Blätterfall ...
- ... haben wir unser Brennholz in die Holzkammern geschlichtet. Also kann kalt werden. Muss aber nicht :)
- Mein Baby-Girl macht Fahrstunden. Wie ist das denn passiert? Gerade noch in Windeln und jetzt hinterm Lenkrad? Mein Mädel wird 18. Daran knabbere ich gerade etwas.
- Erntezeit. Meine Butternutkürbisse haben sich zu den Tomaten durchgeschlagen und rankten an den Stangen hoch. Schlingel!
- Wir haben ein Streetfood-Festival besucht und es war einfach nur lecker. Man konnte Köstlichkeiten aus vielen Ländern ausprobieren. Leider konnte ich nicht soviel testen, wie ich wollte, weil ich nicht mehr konnte.
- Ich habe einen 2. Flaschengarten angelegt. Mehr dazu gibt es HIER.
- Steter Tropfen höhlt den Stein. Ich konnte meinem Mann vegane Wurst vorsetzen und es hat ihm auch geschmeckt. Wunder brauchen Zeit, aber sie passieren.
- Bei so einem bezaubernden Himmel am Morgen, kann nur ein guter Tag werden. Und so war es auch :)
A retrospect of September:
- I baked bread rolls. I think for the first time or they are eatable for the first time. I've been baking bread for a long time. But just as I prefer baking cakes to cookies, I also prefer baking one piece of bread to tinkering with lots of little pieces. But it worked and they were absolutely delicious, but will still only be made on special occasions. It takes too long for me and is too sticky.
- And the new food trend didn't pass me by either. Rice paper wraps. It's so delicious and so versatile when it comes to filling. 👍 from the whole family.
- Just in time for autumn and the falling leaves...
- ...we put our firewood in the wood chambers. So it can get cold. But it doesn't have to :)
- My baby girl is taking driving lessons. How did that happen? Just in diapers and now behind the wheel? My girl is turning 18. I am working on to digest this fact.
- Harvest time. My butternut squash made their way to the tomatoes and climbed up the poles. Rascals!
- We went to a street food festival and it was absolutely delicious. You could try delicacies from many countries. Unfortunately, I wasn't able to test as much as I wanted because I couldn't do more.
- I have created a second bottle garden. Learn more by clicking HERE.
- Constant dripping wears the stone. I was able to serve vegan sausage to my husband and he liked it. Miracles take time but they happen.
- With such an enchanting sky in the morning, it can only be a good day. And so it was :)
You can watch lots of other mothly picture collages at die Birgitt.
Verlinkt bei: My Corner of the World, Good Random Fun, Pieni Lintu,
Have a nice day!
,,,klingt doch nach einem guten Monat...ja die Kleinen werden zu schnell groß...für Brötchen hast du vielleicht nur nicht das richtige Rezept? Es gibt einige, die über Nacht im Kühlschrank gehen, die finde ich klasse...
ReplyDeleteLG Birgitt
Hi Birgitt! Danke für den Tipp mit dem Brötchenteig.
DeleteLG Petra
Lovely photos
ReplyDelete- Pieni lintu :)
Thanks for stopping by :)
DeleteI love bread rolls, unfortunately don't bake.
ReplyDeleteYou don't have to make them yourself to love them :)
DeleteThanks for stopping by. Have a nice day.
Gruss Gott. I saw you're from Austria We often went there on holiday when I was young. I can even still read most of the German but sometimes have to check the English. I see you're a real kitchen princess and have green fingers as well. Fantastic
ReplyDeleteHi Marja! Thank you for your nice words. I wouldn't describe myself as a kitchen whiz or that I have a very green thumb. There is a certain level of interest in these things and I do a lot of trial and error.
DeleteHave a nice day :)
I want to learn how to bake bread rolls because I love them.
ReplyDeleteYou can check out my latest post at this link:
https://www.melodyjacob.com/2023/10/the-blessing-in-emergency.html
Hi Melody! I think it is always a good thing to know where our food is from and how our food is made and prepared. So we know the effort of making it and appreciate the value.
DeleteHave a nice day :)