May 23, 2013

Pieplants Cake – Rhabarberkuchen

Im Garten meiner Freundin gedeiht Rhabarber prächtig, bei mir leider nicht. Und sie mag ihn nicht mal besonders. Daher war sie mehr als froh, dass ich ihr die Ernte abnahm. Einen Teil habe ich zu einem wahnsinnig leckeren Kuchen verarbeitet und den anderen Teil friere ich ein und wird später mal zur Erdbeermarmelade gemischt.


Rhubarbs Cake

In the garden of my friend pieplants (rhubarbs) thrives superb, unfortunately not with me. And they do not even particularly like it. Therefore she was more than glad that I took her harvest. Some of them I've made into a incredibly delicious cake and the other part I freeze and then mix it with strawberries for jam. 

Recipe:

175 g/0.39 lb/6.17 oz sugar
175 g/0.39 lb/6.17 oz butter
175 g/0.39 lb/6.17 oz flour
2 teaspoons baking powder
3 egg yolks
3 tablespoons lukewarm water
500 g/1.1 lb pieplants, trimmed, cut into small pieces
Meringue:
3 egg whites
175 g/0.39 lb/6.17 oz sugar

Preheat oven to 175°C/347F. Prepare the dough, pour into a baking dish and add the rhubarbs pieces on it. Put in the oven for 25 minutes. Meringue: Beat the egg white until stiff and add the sugar, mix well. Spread the meringue after 25 minutes baking time on the cake and bake another 20 minutes. Let cool the cake briefly after baking time in the form. 


Have a nice day!

5 comments:

  1. Looks very tasty, I don't have rhubharbs here, but I might use something else in their place, love meringue cakes!

    ReplyDelete
  2. hmmmmmm so lecker
    Danke fuer den Link

    Bei uns wächst der Rharbarber im großen Topf

    Ein lieber Gruss aus dem Drosselgarten
    Traudi

    ReplyDelete
  3. Hmmmmm ....lecker! Da könnt ich jetzt so reinbeissen!
    Ich wünsch Dir einen schönen und glücklichen Nachmittag!
    ♥ Allerliebste Grüße,Claudia ♥

    ReplyDelete
  4. The pie looks delicious! Rhubarb is one of those things I never eat. I should give it a try. :)

    ReplyDelete
  5. Danke fuer das tolle Rezept. Ich liebe Diesen Kuchen und muss das jetzt unbedingt ausprobieren. Dein Kuchen sieht jedenfalls superlecker aus.
    Glg Tanja

    ReplyDelete

Danke für deinen Kommentar! Mit der Abgabe dieses Kommentars erklärst du dich mit der Speicherung und Verarbeitung deiner Daten durch diese Website einverstanden und du hast die Datenschutzerklärung (Privacy) zur Kenntnis genommen. Hier der Link zu meiner Datenschutzerklärung https://mamimadeit.blogspot.co.at/p/privacy.html (oder klick oben auf Privacy) und zur Datenschutzerklärung von Google https://policies.google.com/privacy?hl=de
Du kannst deinen eigenen Kommentar jederzeit selber löschen oder durch mich entfernen lassen. Kommentare, die Direktlinks ohne erkennbare URL-Adresse beinhalten, werden aus Sicherheitsgründen direkt gelöscht.

Thank you for your comment! I read them all and I visit your blog asap! Comments that contain direct links without a recognizable URL address will be deleted immediately for security reasons.